Petković: Kurti da ne izmišlja genocid i da se uključi u potragu za nestalima

Vesti 20. feb 202217:221 komentar
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da prestane da izmišlja nepostojeći genocid, već da se uključi u potragu za nestalima.

Povodom Kurtijeve izjave da „prošlost još nije prošla sve dok se ratni zločini i genocid negiraju“, Petković je naveo da je Kurti zaboravio da pomene da prošlost neće ostati iza dok postoje hiljade proteranih Srba sa Kosova i Metohije, popaljene srpske kuće i crkve, nestali i ubijeni.

Povezane vesti:

Petković je upitao Kurtija zašto odbija potragu za nestalima, otvaranje arhive OVK i pozvao ga da se uključi u potragu za nestalima?

„Zašto odbijate potragu za nestalim na devet lokacija? Zašto krijete arhive OVK, čije ste postojanje priznali?“, naveo je Petković na „Tviteru“.

Kurti je na Minhenskoj koneferenciji o bezbednosti okrivio Srbiju da je, navodno, na Kosovu počinila genocid, a u objavi na „Tviter“ je napisao da je uputio poziv Srbiji da otvori državne arhive jer su „zločini koje je počinila na Kosovu državni zločini“.

Komentari

Vaš komentar