Petković: Kurti nema pravo da smeni Đurića, pogazio sve dogovoreno u Briselu

Vesti 03. nov 202217:02 17 komentara

"Ovim što je uradio Aljbin Kurti pogaženo je sve što smo dogovarali u Briselu jer on nema pravo da smenjuje Nenada Đurića s obzirom na to da direktora direktorata Sever postavlja i bira srpski narod na Kosovu i Metohiji. Tačnije izbor predlažu četiri gradonačelnika sa severa KiM", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na konferenciji za medije.

On je istakao da je skrenuo pažnju Miroslavu Lajčaku da suspenzija Đurića predstavlja kršenje svih sporazuma i da je pitanje da li više imamo o čemu da razgovaramo.

„Da li možemo više da govorimo o normalizaciji odnosa kada je tu normalizaciju danas srušio Aljbin Kurti“, upitao je Petković.

Dodao je da je Beograd u kontaktu sa predstavnicima Srpske Liste i srpskim narodom na Kosovu, ali i sa predstavnicima svih drugih institucija na Kosovu.

„Naravno, hladne glave ćemo i u narednim satima i danima donositi odluke u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković.

Goran Rakić iz Srpske liste je za subotu zakazao sastanak predstavnika Srba u kosovskim institucijama, i najavio da će ih pozvati da napuste institucije zbog današnje suspenzije Đurića.

Nenad Đurić je u sredu odbio naređenja Kosovske policije da pripadnici KP region Sever pišu opomene Srbima sa severa koji i dalje voze automobile sa KM tablicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare