Petković: Namerno provociraju jer žele da izazovu incidente i novu krizu

Vesti 09. dec 202209:2019 komentara
Izvor: Tanjug/Ivan Radulović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su događaji na severu Kosova sramota za međunarodnu zajednicu, ali i da je očigledno da ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić i njegova savetnica Rada Trajković podržavaju premijera Kosova Aljbina Kurtija, jer od njih dvoje tim povodom "nema ni slova ni reči".

Pročitajte još

„Ovo je poslednja prilika za međunarodnu zajednicu da urazumi Kurtija. Oklopna vozila su upala u dvorište vrtića, to je čista provokacija, namerno sve rade, jer žele da izazovu incidente i novu krizu“, rekao je Petković za TV Pink.

On je kazao da je Srbija odmah tražila da reaguju i KFOR i Euleks, ali Kurti „sve vreme ima podršku moćnika sa Zapada“.

Pripadnici kosovske policije ušli su sinoć u severni deo Kosovske Mitrovice, a saopšteno je da je to učinjeno kako bi „pojačali prisustvo“ u etnički mešovitim naseljima.

Petković je sinoć sazvao hitnu konferenciju za novinare u Vladi Srbije zbog, kako je kazao, „protovpravne i nasilne odluke Aljbina Kurtija da okupira sever Kosova“.

On je rekao da će zvanični Beograd, po Rezoluciji SB UN 1244, razmotriti mogućnost povratka do hiljadu pripadnika svojih bezbednosnih snaga na Kosovo.

Komentari

Vaš komentar