Petković (Ne damo Jadar): Bićemo još gori, u Jadru nijednog rudnika neće biti

Vesti 08. jan 202213:39 > 13:53 21 komentara

Marijana Petković iz udruženja Ne damo Jadar, koja se nalazi na blokadi u Loznici, na raskrsnici Šepačkog i zaobilaznog puta, kaže da se, uprkos izjavi premijerke Ane Brnabić da je vlada blizu poništavanja svih dozvola kompaniji Rio Tinto za eksploataciju litijuma u Srbiji, neće povući sa blokada, "bićemo još gori, u Jadru nijedan rudnik neće biti otvoren".

„Imam utisak da se sve svodi između redova – ja bih htela al’ ne mogu. Da su hteli da povuku povukli bi odmah, ne znam šta je sporno, to se povuče za jedan dan, ne razumemo više čemu sve ovo. Oni ne shvataju da nikad neće biti otvoren rudnik, ne Rio Tinta, već bilo koga drugog. Nikad niko više neće kopati u Jadru, čak ni istraživati… Kad prestanu da otkupljuju zemlju, kad se ta zemlja bude vratila srpskom seljaku u Jadru, onda možemo da odahnemo, a do tada ćemo biti budni“, poručila je Petković za N1.

Povezane vesti

Ona je istakla da ne veruje ništa ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ni premijerki Ani Brnabić.

„Ne verujem im ništa, ako predsednik jedne države nešto kaže u crkvenoj porti pa posle promeni, ako premijerka kaže jedno na Božić, pa posle promeni, ja ne znam šta da kažem.
Što nam lepo ne kažu ko iz prethodne vlade i dalje gura ovaj projekat i ovaj narod u proteste“, navela je Petković.

Na pitanje zašto su promenili lokaciju blokade, imajući u vidu da su prošli put blokirali put Brezjaku, ona ističe da su to učinili jer će „svaki vikend da blokiramo ono što je bolnije,

U Loznici, na raskrsnici Šepačkog i zaobilaznog puta, blokada je počela u 13 časova, i prošlo je, kako kaže reporter N1, bez incidenata, osim što su na samom početku neki pokušali da probiju blokadu, ali kada su im demonstranti objasnili o čemu se radi i da će trajati sat vremena, vratili su se nazad. Demonstranti su, takođe, propustili i vozilo Hitne pomoći.

Komentari (21)

Vidi sve komentare