Petković: Nikad teži sastanak, svima je jasno da je Kurti glavni krivac

Vesti 31. jan 202419:50 203 komentara

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, prenosi Tanjug.

On je, nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije, rekao za Tanjug da je uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu „još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda“.

Pročitajte još

„Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte, i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj“, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi sa ovom temom i u vezi sa odlukom o ukidanju dinara.

„Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati“, naglasio je Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare