Petković: Novi Kurtijev udar na Srbe, policija u vinariji u Velikoj Hoči

Vesti 07. dec 202218:14 > 19:1240 komentara
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je da je kosovska policija u Velikoj Hoči pokušala da oduzme 40.000 litara vina iz jedne lokalne vinarije čiji je vlasnik Srbin.

Petković je u objavi na Tviteru ocenio da je to „novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra“.

„Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror“, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Radio Goraždevac je javio da su pripadnici Kosovske policije i carine došli u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina.

Kako je javio novinar Radio Goraždevca iz Velike Hoče, akcija policije i carine uznemirila je selo, a meštani su se okupili ispred vinarije Petrović.

U centru sela se nalaze i pripadnici Kosovske policije i carine, koji čekaju da stigne cisterna kako bi odneli vino iz te vinarije.

Petrović: Carinici su mi pisali prijavu zbog etiketa

Srđan Petrović, vlasnik vinarije Petrović, rekao je okupljenima ispred svoje kuće, koji su došli da se informišu o poslednjim dešavanjima u Velikoj Hoči da je etikete za vino pravio za sopstvene potrebe, da je eksperimentisao zarad kolekcije i planiranja budućeg nastupa na tržištu a da su mu carinici to naveli kao razlog u carinskoj prekršajnoj prijavi.

Komentari

Vaš komentar