Petković: Policija zadržala dva vozila hitne pomoći na prelazu Merdare

Vesti 22. jul 202214:21 2 komentara
Merdare Kosovo, administrativni prelaz, granični prelaz, skidanje tablica, policija skida tablice, srpske tablice
N1/arhiva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je kosovska policija zadržala dva vozila hitne pomoći iz srpskih sredina na prelazu Merdare, "pod izgovorom da poseduju dokumenta srpskih institucija, koje nazivaju 'paralelnim institucijama'".

„Srpske institucije na Kosovu i Metohiji su legalne institucije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije i nikada ne mogu biti paralelne. To je realnost koju Aljbin Kurti želi da nasilno ukine i zato mu je meta sve što je srpsko“, naveo je Petković u saopštenju.

Pročitajte još

Prvo je na Merdaru zadržan sanitet iz Štrpca, koji je jutros krenuo da preuzme teško obolelog pacijenta S.S. (71), koji je operisan u Nišu, a zatim je zadržano i vozilo iz Lipljana, koje je prevozilo nepokretnog pacijenta M.M. (77), koji je upućen na zdravstvenu intervenciju u Beograd.

Iako su oba vozila imala sve uredne papire, zavodni pečat i broj, policija na Merdaru je tvrdila da takvi dokumenti nisu validni i da sledeći put vozila neće moći da prođu, objasnio je Petković u saopštenju.

On je pozvao međunarodne predstavnike da reaguju na to, kako je Petković istakao, „anticivilizacijsko i nehumano postupanje vlasti Privremenih inatitucija u Prištini“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare