Petković: Priština počinje da skida srpske registracione tablice na prelazima

Vesti 19. sep 202117:3339 komentara
Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je vlasti u Prištini planiraju da u ponedeljek počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuju takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

„Jedini cilj ovakvih neuračunljivih akcija Aljbina Kurtija je da izazove provokacije i opasnu destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji i direktno ugrozi mir i stabilnost“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Povezane vesti:

Dodao je da svi treba da znaju da je Kurti čovek koji želi da izazove incidente po svaku cenu, što će stvoriti potpuni zastoj života na severu KiM, koji će trajati sve dok se ne prekine neopravdan napad i ugnjetavanje srpskog naroda.

Petković je upozorio da je planirana akcija, koja je danas počela postavljanjem dodatne infrastrukture na Jarinju i drugim administrativnim prelazima, najopasnija provokacija i pretnja po srpski narod na Kosovu i Metohiji.

„Do nje dolazi nakon sramne presude Ivanu Todosijeviću i predstavlja očigledni nastavak politike pritisaka, pogotovo u trenutku kada se očekuje trećestepena odluka koja se neće odnositi samo na Todosijevića, već na ceo srpski narod, što svima treba da bude jasno“, naveo je Petković.

On je istakao da Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostalih sporazuma postignutih u Briselu.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti Kurtiju da im se na ovaj način krše prava i ugrožavaju dve najsvetije vrednosti – pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu govora i zato ćemo biti istrajni u zašiti prava srpskog naroda na KiM, poručio je Petković.

Komentari

Vaš komentar