Petković: Sinoć smo bili na korak od ozbiljnih sukoba, hteli da upadnu na sever

Vesti 01. avg 202215:20 > 17:19 118 komentara
PETAR PETKOVIĆ
Tanjug/Tara Radovanović

"Dvodnevna agonija i kriza u koju nas gurnuo Aljbin Kurti pokazuje razmere militantnosti tog čoveka i koliko je opasan. Posebno odlukom da se produži rok za izdavanje dokumenata", izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. On je naglasio i da smo "sinoć bili na korak do ozbiljnih sukoba". Najavio je da će se predsednik Vučić sutra sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Petković je rekao na konferenciji za novinare da Srbi najbolje to razumeju, a da „razume i Vučić koji je kumio predstavnike Kvinte, da zaustave zlo“.

Video: Tanjug

„Mi smo sinoć bili na korak do ozbiljnih sukoba“, rekao je Petković i dodao da je plan bio da kosovski specijalci upadnu na sever Kosova.

Povezane vesti

„Svi smo mogli da vidimo da odlukom Prištine da se odluka odloži, koliko je Albin Kurti lagao optužujuci Beograd da smo hteli da destabilizujemo Zapadni Balkan“, rekao je direktor kancelarije za KiM.

On je naglasio da nisu barikade same sebi cilj, nego da je to jedini način da naš narod ukaze na teror i probleme sa kojima je suočen.

Kaže i da je odluka bila gaženje sporazuma i da je dobro primetio američki predstavnik da u toj odluci ima dosta nerazumevanja, te da nigde ne piše u sporazumu da se Srbi odreknu srpskih ličnih karata.

„Dovoljno bi bilo da Kurti povuče odluku i da se vratimo normalizaciji i miru“, rekao je on.

On je uputio poziv Kvinti da prati situaciju u narednom periodu. “Da se vratimo u Brisel da razgovaramo i nađemo kompromisno rešenje”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare