Petković: Srbi napuštanjem institucija reaguju na Kurtijevu siledžijsku politiku

Vesti 08. nov 202213:21 21 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Srbi i Albanci na Kosovu i Metohiji nesuglasice i probleme mogu rešititi samo dijalogom i Beograd će nastaviti da ulaže napore kako bi se situacija na terenu normalizovala, poručio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u razgovoru sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Diakofotakisom.

„Srbi su, napuštanjem prištinskih institucija i mirnim, demokratskim protestom u nedelju, u Kosovskoj Mitrovici odgovorili na siledžijsku politiku Aljbina Kurtija, na izbegavanje obaveza preuzetih u Briselskom dijalogu i na njegovu neskrivenu mržnju prema srpskom narodu“, ocenio je Petković.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, srpski narod je time jasno iskazao nameru da stane u odbranu briselskog procesa i ostvari dva glavna cilja – formiranje Zajednice srpskih opština, kao jedino zagarantovanog mehanizma zaštite kolektivnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i povlačenje unilateralnih odluka Prištine o registarskim tablicama.

Petković je zahvalio Grčkoj na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Komentari (21)

Vidi sve komentare