Petković: Svečljini i Kurtijevi spotovi neće zastrašiti Srbe da menjaju tablice

Vesti 02. okt 202212:01 18 komentara
N1/arhiva

Direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković saopštio je da su Srbi "sa svakim novim video spotom koji objave Aljbin Kurti ili njegov posilni Dželjalj Svečlja" odlučniji i čvršći u "nameri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka koje izdaje država Srbija".

Pročitajte još:

„Tablice KM ne mogu biti nezakonite, jer ih izdaju organi Republike Srbije u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svetu. Ono što je nezakonito jeste ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na severu pokrajine i odbijanje da skoro deset godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu“, naveo je Petković u saopštenju.

Komentarišući spot kosovskog ministra Dželjalja Svečlje, Petković je rekao da o efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova „najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa severa KiM“.

Prema njegovim rečima, to jasno govori da nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje zajedno ne mogu da zastraše Srbe, „jer im niko ne može oduzeti pravo da budu građani Srbije koji neće da žive u Kurtijevoj tzv. državi“.