Petković: ZSO neće biti NVO, biće formirana po prvom briselskom sporazumu

Vesti 28. feb 202313:21 9 komentara
ZSO, Kosovo
N1/arhiva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da su predstavnici privremenih institucija u Prištini pojačali propagandnu kampanju, kojom nameravaju da obesmisle koncept Zajednice srpskih opština, tako što pokušavaju uporno da je svode na nivo nevladine organizacije.

Pročitajte još

„Zajednica srpskih opština nije i neće biti nevladina organizacija, jer da je tako, Priština se ne bi godinama svim silama naprezala da izvrda svoje obaveze proistekle iz Prvog briselskog sporazuma“, naveo je Petković.

Istakao je da je jasno da Beograd nastoji da izdejstvuje čvrste i pouzdane mehanizme za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na Kosovu.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je cilj Zajednice srpskih opština da se zaštiti opstanak i omogući prosperitet srpskog naroda na Kosovu i razume se da ona može biti uspostavljena samo na način na koji je definisana u briselskom dijalogu, dakle sa suštinskim ovlašćenjima, jer ni Beograd ni Srbi u pokrajini ne bi pristali ni na šta manje od toga, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare