Petkoviću odobrena poseta Kosovu, ali zabranjeno 80 odsto planiranih aktivnosti

Vesti 26. okt 202213:03 0 komentara
N1/arhiva

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da mu je Priština prvobitno u potpunosti odobrila dvodnevnu posetu Kosovu, ali da mu je naknadno zabranjeno gotovo 80 odsto planiranih aktivnosti.

„Negde oko ponoći stigao mi je novi mejl gde je skoro 80 odsto programa moje posete zabranjeno. Dakle, nakon ovog mesta, trebalo je da posetim naš narod na trgu u Gornjem Kuscu, gde je trebalo svi zajedno da prisustvujemo rezanju slavskog kolača, a sutra je trebalo da budem prisutan u Leposaviću, takođe na rezanju slavskog kolača i proslavi Svete Petke“, rekao je Petković u mestu Pasjane, gde je započeo posetu.

On je najavio da će zbog toga planiranu dvodnevnu posetu završiti danas u Pasjanu, gde je u crkvi Preobraženja Gospodnjeg prisustvovao liturgiji povodom praznika novomučenice Sv. Bosiljke.

Petković je pozvao i premijera Kosova Aljbina Kurtija i glavnog prištinskog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Besnika Bisljimija „da se dogovore kakav mu mejl šalju i ko ga šalje prvi“.

Izvor: Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!