Petrović: Vučić da „ispravi grešku“ i odlikuje Zagorku Dolovac

Vesti 19. feb 202416:11 23 komentara
N1

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović je danas tražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ispravi grešku" i odlikuje i republičku tužiteljku Zagorku Dolovac.

Petrović je u saopštenju pitao: „Zar više od decenije ćutanja Zagorke Dolovac, selektivnih progona tužilaštva i učešća u mnogobrojnim igrokazima vlasti nije dovoljan razlog za makar jedan orden“.

Petrović je u saopštenju napisao da je „Dolovac svakako jedna od najzaslužnijih što tužilaštva sa povezom preko očiju posmatraju kriminal vlasti na svim nivoima, pa je sasvim očigledno da zakon važi samo za one koji nisu u milosti režima“.

„Za tužilaštvo je izgleda mnogo bitnije hapsiti studente koji su protestovali protiv izborne krađe, nego činjenica da je Srbija potonula u borbi protiv korupcije i kriminala“, piše u saopštenju.

Petrović je napisao da „zasluge republičkoj tužiteljki pripadaju i zbog ignorisanja izborne krađe i do sada nezabeleženog uvoza fantomskih glasača, kojima se napunila Beogradska arena, kupovine glasova, ucena birača i otimanja volje naroda“, a „nisu male zasluge ni u nereagovanju na brojne afere koje su ostale izvan domašaja pravde, što je potpuno uništilo poverenje građana u institucije“.

U saopštenju piše da „u zemlji u kojoj državni vrh brani vlasnika plantaže marihuane, a progoni policajce koji su je otkrili, u zemlji gde kriminalci na nacionalnoj frekvenciji objašnjavaju kako ubiti, a za to ne biti kažnjen, gde se kradu izbori i da za to zna ceo svet, samo naše institucije ne znaju ništa, republička tužiteljka svojim ćutanjem zaslužila je jedan orden za poseban doprinos“.

„Molim vas ovim putem da ispravite nepravdu i odlikujete i gospođu Dolovac jer je odavno ispunila sve SNS kriterijume „, zaključio je Petrović u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare