Petrušić: Na čelo parlamenta postavljena osoba koja će nervirati i poziciju i opoziciju – u SNS niko ne voli Brnabić

Vesti 21. mar 202409:19 14 komentara

Novinarka nedeljnika Radar Sandra Petrušić, komentarišući jučerašnji izbor Ane Brnabić za predsednicu Skupštine, kaže da je parlament dobio predsednicu kakvu zaslužuje.

„Do sada joj je bio zadatak da nervira protivnike SNS, a ne da nervira svoje. U SNS niko ne voli Brnabić, to je poslednji prag sadizma ove vlasti – postaviti nekoga ko će nervirati i poziciju i opoziciju u parlamentu, i svi koji se nalaze tamo ravnopravno su zaslužili“, smatra ona.

Povezane vesti

Govoreći o sudiji i predsedniku posebnog odeljenja Apelacionog suda Milimiru Lukiću, koji je bio na čelu veća koje je odlučivalo o slučaju narko bosa Darka Šarića, a koji je izjavio da odbija uticaj i „Markusa“, i „Atosa“, i „Eda“, i „Oskara“, i ostalih, navodi da „nije bitno samo ko su kriminalci kod nas, sudija Lukić vraća stvar na pravosuđe, mi ništa ne možemo da rešimo dok se ne reši pravosuđe“.

Petrušić podseća da je Milomir Lukić izbačen iz sudskog veća koje je odlučivalo o Šariću i zamenjen drugim sudijom, nakon čega je Šariću najpre smanjena 15-godišnja zatvorska kazna, a potom je pušten iz zatvora u koji je vraćen posle novih dokaza stranih policija o tome da je iz zatvora organizovao više ubistava.

„Vrhovni kasacioni sud je najverovatnije pod uticajem ‘Oskara’ oborio suđenje, izbacio Lukića iz veća, pokrenuo novo suđenje i smanjio kaznu Šariću za godinu dana. Interesantno je da se mi poigravamo sa sudstvom. Sud je doneo protivzakonitu odluku“, ističe ona.

Lukić je kazao da je u sudstvu dovoljno da nekoliko ljudi ne radi kako treba, pa da se izgubi vera u celo sudstvo.

Petrušić ocenjuje da je njegov istup vapaj jednog od usamljenih u sudstvu, jer, kako dodaje, sem njega i sudije Miodraga Majića, „nema nikog drugog“.

Citira i advokata Aleksandra Olenika koji joj je rekao da je „od osamdesetih godina vlast uvek imala dvojicu-trojicu sudija i predmeti koji se tiču države, korupcije idu kod njih, sada im to nije potrebno, ima dvoje koji neće pristati, ali će svi ostali pristati“.

Osvrnula se i na slučaj Veljka Belivuka, navodeći da je tu postavljena sudinica koja ide u penziju za godinu i po dana.

„Mi ni slučaj svađe komšija zbog imovine ne možemo da završimo za godinu i po dana, a ne tako ozbiljan slučaj kao što je Belivuk… To se razvodni ili zastari ili izgubimo dokaze“, ocenila je Petrušić.

Govorila je i o izveštaju kako Srbija koristi pretpristupne fondove EU, u koji je Radar imao uvid, a koji je pokazao da kada se radi o medijima pare idu „nekim Informerima, Kuririma, antievropski nastrojenim medijima, a ne dopiru do slobodnih medija, ili onih koje se bave EU“.

Takođe, izveštaj je otkrio i da ogromne pare iz fondova EU idu na, na primer, prečišćavanje vode na Zlatiboru.

Izveštaj koji se zove „Finansiranje pridruživanja ili autokratije“ je pokazao da se ne završavaju poslovi, nestaju pare.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare