Piroćanac uhapšen zbog pranja novca

Vesti 28. maj 202415:23 1 komentar
lisice hapšenje
Shutterstock/ilustracija

Pripadnici policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem VJT u Nišu uhapsili su N. P. (70) iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, saopšteno je iz MUP.

Sumnja se da je u periodu od 2018. do 2023. godine, N. P. kao odgovorno lice firme DOO „Korteks 97“ iz Pirota, u nameri da lažno prikaže ili prikrije nezakonito poreklo imovine, a uz prethodni dogovor sa tridesettrogodišnjim muškarcem, odgovornim licem jedne firme iz Pirota, preneo imovinu i novac u ukupnom iznosu od 1.268.000 dinara na račun firme tridesettrogodišnjaka, po osnovu fiktivnih faktura za usluge koje mu nisu pružene, dodaje se u saopštenju.

Taj novac je, kako se sumnja, tridesettrogodišnji muškarac podizao sa računa svoje firme i iznos od 85.920 dinara zadržao za sebe, dok je ostatak novca, 1.182.080 dinara, predavao osumnjičenom N. P, koji je novac koristio za sopstvene potrebe, iako je znao da je stečen kriminalnom delatnošću.

Osumnjičenom N. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je protiv tridesettrogodišnjeg muškarca ranije podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare