Pitali smo građane šta misle o 5. oktobru: Razočaranje i nada u nove promene

Vesti 05. okt 202212:2654 komentara

Danas se navršavaju 22 godine od velikih demonstracija u Beogradu, kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije u Beogradu izbile su pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika SR Jugoslavije. Pitali smo građane šta misle o 5. oktobru 2000?

„Potpuno bezveze, izneverena očekivanja i bukvalno ništa nismo uradili“.

Ko je kriv?

„Svi mi zajedno“.

„Ja sam bio na protestima, duvao sam u pištaljku, svašta sam radio… Pa ne kažem da ne živim bolje, ali verovatno mnogi baš i ne žive tako dobro“.

Kada se sada osvrnete kakvo je osećanje?

„Bolje je, ruku na srce, bolje je. Mislim da su mnoge stvari izneverene i da mnoge stvari nisu onakve kakvim smo ih zamišljali da će biti posle svih tih protesta“.

PROČITAJTE I:

Šta ste mislili u kakavoj ćete zemlji živeti u budućnosti?

„Mislio sam mnogo lepšoj nego što jeste“.

„Tog 5. oktobra dosta toga se izmenilo u Srbiji u pozitivnom smislu“.

„Sve što je normalno je zaboravljeno, sve se pretvorilo u lične potrebe, korupciju i do do dana današnjeg… Ništa ni sad nije bolje, nastavljaju svi isti, samo se promeni dres i kreće se u nova osvajanja“.

„Početak neuspelih demokratskih promena“.

Jeste bili na demonstracijama?

„Jesam“.

Kakvo je osećanje 22 godine kasnje?

„Nekako se sve istrošilo i ne znam, imam osećaj razočaranja, možda neke sete što nije uspelo, postoji nada za nove demokratske promene“.

Ko je kriv za to što nije uspelo?

„Teško je odrediti krivca kao jednu ili više osoba, sistem je bio hobotnica koja je opstala, nije uništena i onda se samo polako vratila u nekoj drugoj formi sa nekim drugim ljudima“, rekli su građani sa kojima smo razgovarali.

Komentari

Vaš komentar