Pivljanin o Vučiću u Skupštini: Sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala

Vesti 03. feb 202310:3157 komentara

"Koliko je to sati trajalo sa jednim odlaskom u wc, hteo sam da zabeležimo taj presedan, sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala", komentarisao je glavni urednik lista Nova Ranko Pivljanin jučerašnji dan Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije, u kojoj se raspravljalo o Kosovu.

Kako kaže, događa se to da Srbija gubi deo teritorije, „a Vučić gubi živce i glas, boreći se za svoj rejting i politički opstanak“.

POVEZANE VESTI:

„Sve može da mu se ospori osim želje za moći i vlašću, on je juče samo plaćao cenu da bude moćan, da mu se dive, vole. Dođe faktura za sve, bilo šta da radiš, život ti pošalje fakture, polako mu stižu fakture za ovh 10 godina. Polako mu se survava sve to što je radio, ona Skupština nije bila institucija nego ispovedaonica, mogao je da ode u manastir pa da se ispoveda. Trebalo je da se govori o sporazumu, to kukavičje jaje koje su nam podmetnuli. On se našao kao u nekom grmu i nešto pokušava. Žao mi je zemlje i naroda, njega možda kao ljudsko biće, ali s obzirom šta je sve uradio ovoj zemlji, koga je sve obogatio, njima je zakon omogućio da budu lopovi. 35 godina traje pljačkanje Srbije“, rekao je Pivljanin.

Pivljanin smatra da bi Vučić kao radikal juče organizovao miting, s u Skupštini vikao „izdajnici“.

„Prvi put ima kontru u Skupštini, ljudi koji ga ne slušjau nego mu odgovaraju. Prvi put nema kimdžongunovsku Skupštinu gde mu samo aplaudiraju. On se našao u čudu kako to neko priča drugačije“, kaže Pivljanin.

Kaže da nikakvih pregovora o Kosovu nije trebalo da bude od 1999, jer smo, ulaskom u pregovore, počeli da trgujemo.

„Ako ti je bilo stalo nije trebalo da ulaziš u pregovore. Kosovo je oteto oružjem, silom, snagom, da ne pomisli neko da zagovaram rat, ono nažalost može da bude vraćeno samo tako ili će se ispraznitii i od Albanaca i od Srba. Strašno mi je žao što su nas napravili da se mrzimo. Albanci su častan narod, pa mi je žao što se događa“, kaže urednik lista Nova.

„Predlažem da da intervju za Novu 500. broj ili da podnese ostavku, otvori advokatsku kancelariju i otkrije čari posla za koji se školovao. Ili da odradi pripravnički staž, nek počne ispočetka. Potrošio je sebe, ljude, naše vreme“, rekao je Pivljanin.

Pošto se vlast ne ponaša državotvorno, opozicija bi trebalo da preuzme na sebe tu ulogu, smatra Pivljanin.

„Vučić mora da poče da govori u jednini. Ne može da transferiše sopstvenu odgovornost koju je anektirao od institucija, od glasača, kad je stani pani da delegira na mene, vas, neki referendum. Ne, majsotre, to je tvoje. Nek zove Putina koga je je trpao u glave ljudi, da bi onda kad se preokrene – Putin je agresor. On je veliki tehnolog manipulacije, ali je preterao“, dodao je.

Komentari

Vaš komentar