Bogoljub Pješčić upao u centralu United Grupe, nasrnuo na radnika obezbeđenja

Vesti 24. mar 202119:28 > 19:29 12 komentara

Čovek koji se ranije lažno predstavljao kao saradnik Donalda Trampa i novinar Brajt-barta, Bogoljub Pješčić upao je danas u centalu United Grupe u Beogradu i nasrnuo na jednog od radnika obezbeđenja. Policija je obaveštena o incidentu.

Podsećamo, Pješčić je 2019. godine pretio i direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću i nedavno preminulom glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću… Tada se predstavljao kao službenik vlade SAD.

Uprkos tome, bilo mu je omogućeno gostovanje na Televizji B92, tada O2, što su osudila novinarska udruženja, a na to gostovanje reagovala je i Ambasada SAD.

O ovom incidentu za N1 govorio je pripadnik obezbeđenja u zgradi United Grupe: „Čuo sam neku buku na ulazu i video sam na prijavnici neko lice koje je bilo u maskirnoj uniformi sa značkom na grudima, video sam da je bila neka rasprava sa obezbeđenjem. Prišao sam da pomognem u tom trenutkui sam prepoznao lice – radilo se o Bogoljubu Pješčiću, koji je, koliko znam, bio nekada naš saradnik, a poznat mi je što smo više puta podnosili krivične prijave zbog pretećih poruka koje je više puta upućivao menadžmentu naše firme“.

Na pitanje zašto je Pješčić došao i šta je rekao, radnik obezbeđenja kaže da je tražio da se vidi sa ljudima iz menadžmenta firme.

„Od tih ljudi niko nije u zgradi, niti je on imao zakazano. Pošto mu je to objašnjeno, on se legitimisao i predstavio kao pripadnik kontraobevaštajne službe vojske. U početku je imao neku legitimaciju koju je brzo skloonio. Kada smo mu objasnili da nema zakazano i da sačeka, on je na silu prošao kroz gejtove. Obezbeđenje je pokušalo da ga zaustavi, on je i dalje na silu hteo da prođe do liftova. Opet sam prišao da mu objasnim da treba da zakaže sastanak, da trenutno nema nikog u zgradi, međutim on je opet počeo da maše tom legitimacijom. Par puta me udario tom legitimacijom. Obezbeđenje ga je odvuklo i on je nastavio da se nadgurava sa obezbeđenjem. Nakon što sam ja pozvao policiju, on je napustio objekat“, naveo je.

N1 posluje u okviru United Grupe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare