Plafon se ruši, kuća tone, grejanje ne radi: Muke porodice Kolarević otkad im se zgrada prilepila uz kuću

Vesti 11. feb 202419:21 37 komentara

Porodica Kolarević iz Rume se godinama ne oseća bezbedno u sopstvenoj kući, jer svakog trenutka može da se uruši. Investitor koji je podigao zgradu uz kuću Kolarevića, urušio im je zidove. Život bez grejanja, otpadanje plafona - samo su deo njihovih problema. Iako su se za pomoć obraćali nadležnima, slučaj se ne rešava.

„Vidi ono, ona vlaga tamo, evo to će sve otpasti, sve će to otpasti“.

Otpadanje zidova, uništen plafon, crep, širenje vlage – tako ukratko izgleda kuća porodice Kolarević, otkako je počela gradnja zgrade tik uz nju. Iako, je sve počelo pre četiri godine, situacija se kopmlikuje iz dana u dan.

„Ovaj zid ovde, on pada na regal, što kažu gura regal“, pokazuje Ljiljana Kolarević.

N1: Je l Vaša kuća bezbedna za život?

„Nije, nije, čuje se pucketanje kroz tapete onako, kao da šušti sve, pada malter, odronjava se sve“, objašnjava Ljiljana.

Upitana kako spavaju noću, sagovornica N1 ističe da je non stop budna.

Neprospavane noći i urušeni zidovi samo su deo problema.

SOT: Porodica Kolarević godinama ne može da koristi drugi deo kuće, jer je počeo da tone, što je dovelo do toga da vrata od tog dela ne mogu da se otvore.

Ne mogu da se otovre ni pojedini prozori. Grejanje ne radi, jer su cevi uništene. Kako bi se zagrejali, ukućani se snalaze.

„Ovde kao u štenari, uzmem kapu, stavim je ovako na glavu, onda idem do kreveta, zavučemo se što kaže gospođa Macura slojevito se pokrivamo – sa ćebetom, pa jorganom, pa drugo ćebe, pa ćebe pod nas, e, to je“, priča Slobodan Kolarević.

Iza svega stoji firma J&S 5470, doo Novi sad – koja je kao investitor, kako porodica tvrdi, podigla nelegalnu zgradu.

Zbog toga su, kažu, ostali i bez dela imovine, pa su protiv pomenute firme podneli tužbu.

Slučaj, koji je u rukama suda, godinama je bez epiloga.

Kako bi se problem rešio, Kolarevići su pomoć potražili i na drugim adresama.

„Jer to je sve nelegalno urađeno, to sam pisao i planu gospođi Pović, žalio sam se svima i Miroviću i Vučiću i svim institucijama u Rumi, niko ne odgovara na ovaj moj slučaj“, kaže Slobodan Kolarević.

Da li je investitor radio nelegalno, da li je inspekcija izašla na teren, i šta će biti preduzeto – pitali smo opštinu Ruma, ali odgovor nismo dobili.

Pitanja smo poslali i firmi, koju pordica pominje kao investitora, ali su i ona ostala bez odgovora. Baš kao što su Kolarevići ostali bez kuće kakvu pamte sa porodičnih fotografija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare