Plantaža marihuane u blizini Štipa na 1.300 kvadratnih metara

Vesti 14. jun 202220:52 > 21:0113 komentara
Marihuana, laboratorija marihuane
Izvor: Shutterstock (Ilustracija)

Policija Severne Makedonije saopštila je da je u blizinu Štipa otkrila plantažu mariuhane i uhapsila tri osobe osumnjičene za proizvodnju droge. 

Pročitajte još:

Kako se navodi, policajci su u ataru sela Karbinci otkrili površinu od oko 1.300 kvadratnih metara zasađenu sa oko 15.500 stabljika kanabisa (cannabis sativa), od kojih su neke u cvetovima.

Policajci iz odeljenja skopske policije za organizovani kriminal i za nedozvoljenu trgovinu drogom su sa kolegama iz Štipa, precizira se, uhapsili N.S. (56), A.N (37) i M.S. (36) iz štipskog sela Karbinci, jer je kod njih „pronađeno i oduzeto oko 15.500 stabljika kanabisa od kojih bi se ubralo oko osam tona marihunane, tržišne vrednosti od preko pet miliona evra“.

„U koordinaciji sa tužilaštvom i sa naredbom za pretres dobijenom od Krivičnog suda u Skoplju izvršeni su pretresi pet lokacija u selu Karbinci u vezi sa proizvodnjom opojne droge marihuane. Kod jedne osobe je pronađeno 690 biljaka kanabisa, kod druge 36 biljaka, a na njivama u vlasništvu trećeg lica 15.415 biljaka“, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Suzana Pranjić Talevska.

Najavila je da će protiv trojice uhapšenih meštana Karbinaca, sela na istoku zemlje, biti podnesene krivične prijave nakon dokumentovanja slučaja.

Komentari

Vaš komentar