Plemeniti tiketi doneli pola miliona dinara za Sigurnu kuću u Nišu

Vesti 05. jan 202216:19 > 16:27
Promo

Ovakve akcije su veoma značajne, jer se šalje poruka da neko misli na žene žrtve nasilja, istakla je Sonja Škekić, direktorka Sigurne kuće.

Igraj na ženski sport, pomozi Sigurnim kućama u Srbiji… Poruka “Stop nasilju nad ženama” bila je ispisana na većini Mozzartovih tiketa tokom 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema, a igrači su u velikoj meri tipovali i uvećavali fond za pomoć ustanovama koje zbrinjavaju žrtve nasilja i decu. Na kraju je prikupljeno dva miliona dinara, a pola miliona uplaćeno je Sigurnoj kući u Nišu. Donacija je uručena u prisustvu Dušice Davidović, zamenice gradonačelnice Niša i poznatog sugrađanina Stefana Popovića, voditelja RTS-a.

“Ovakve akcije su veoma značajne, jer se šalje poruka da neko misli na žene žrtve nasilja, istakla je Sonja Škekić, direktorka Sigurne kuće. “Mozzart godinama pomaže Sigurne kuće širom Srbije. Donaciju ćemo iskoristiti za uređenje prostora prizemnog dela našeg objekta, za otvaranje savetovališta za decu žrtve nasilja. Cilj nam je da pomognemo svim tim mališanima koji nisu imali srećno i bezbrižno detinjstvo, već su doživeli teške traume. Želimo da radimo sa tom decom i pružimo im terapeutske usluge, kao i savetodavne za roditelje. Sarađivaćemo sa domovima zdravlja, tužilaštvom, policijskom upravom, Centrom za socijalni rad, stručnim službama“.

Promo

Donacije iz ove akcije su namenjene Sigurnim kućama u Nišu, Novom Sadu, Vranju i Priboju i od velikog su značaja, pogotovo u ovom prazničnom periodu. Zato se Mozzart potrudio da i deci koja borave u njima obezbedi novogodišnje paketiće.

„Pokretanje usluge savetovališta je veoma važno, da se prvenstveno pruži psihološka podrška, da damo signal svoj deci koja trpe vid nasilja da progovore i da ih izvučemo iz trauma. Već godinama osnažujemo žene da prijave nasilje, napuste partnera i sa svojom decom potraže zaštitu i utočište“, naglasila je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša.

Na Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra, na svakom uplatnom mestu u zemlji, operateri Mozzarta su u znak podrške žrtvama nasilja stavili crvenu tačku na obraz, kao simbol borbe.

Promo

I to ne samo operateri… Akciju Stop nasilju nad ženama, koju kompanija Mozzart realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, podržali su fudbaleri Zvezde, Spartaka, Radničkog 1923, Napretka, košarkaši Srbije i Letonije na kvalifikacionom meču, odbojkaši Vojvodine i Zvezde na prvenstvenom derbiju…