Hrvatski policajci stigli u Beograd da pomognu u potrazi za Matejem

Vesti 10. jan 202212:12 > 17:06 51 komentara

U Beograd je danas doputovala visoka delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske kako bi se informisala o radu srpske policije i daljem toku istrage u slučaju nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi, članove delegacije hrvatskog ministarstva primio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd i pomoćnik direktora policije Veselin Milić.

Sastanku je prisustvovao i otac nestalog mladića Nenad Periš.

Dolazak hrvatske delegacije najavio je ranije danas premijer Andrej Plenković:

“Što se tiče nestalog Mateja Periša, ja sam zatražio od ministra unutrašnjih poslova, Davora Božinovića, da u Beograd uputi ekipu predstavnika hrvatske policije, oni su danas na putu za Beograd“, izjavio je Plenković u Splitu, a prenosi N1 Zagreb.

POVEZANE VESTI:

Kako je dodao, sve vreme se radi na dva koloseka, jedan su direktni razgovori policija, a drugi su političko-konzularne aktivnosti koje sprovodi ambasada Hrvatske u Beogradu.

„I zato želimo zahvaliti na dosadašnjim naporima policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dati dodatni naglasak da želimo dati zajednički doprinos svim dosadašnjim aktivnostima u potrazi. Činimo sve što je odgovorno i ključno s aspekta interesa zaštite našeg državljanina koji je, eto, dečko iz Spita koji je otišao u Beograd i nažalost još uvijek nestao”, naveo je hrvartski premijer.

Plenković se osvrnuo i na izjave sprskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Nema tu ništa. Ono što sam ja izgovorio, kao i uvek, to negde neko skrati, složi u nekakav naslov koji nema veze sa supstancom. Ono što je ključno i bitno je da porodica Mateja Periša i javnost dobije celu sliku, u ovom trenutku celinu slike još nemamo“, naglasio je on.

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu ušla je u 11 dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo u noći između 30. i 31. decembra, kada je poslednji put viđen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare