Po meri metro: Građani ne veruju u metro, ne znaju da je taj posao već sklopljen

Vesti 06. sep 202111:58 6 komentara
metro vučko
Alstom/N1

Većina građana sa kojom su predstavnici inicijative "Po meri metro" razgovarali prilikom skupljanja potpisa za peticiju kojom zahtevaju određene izmene planiranih linija beogradskog metroa, ili ne veruju da će on biti izgrađen, ili nisu informisani da je posao već dogovoren, rekao je danas za agenciju Beta predstavnik te inicijative Miloš Vučković.

„Reakcije su interesantne. Ideja metroa se godinama obećava pred izbore i građani su skeptični. Ne veruju da će se desiti“, istakao je Vučković.

POVEZANE VESTI:

Dodao je i da često građanima moraju da objašnjavaju da je taj posao sklopljen i da će metro biti finansiran kroz investicione kredite iz Kine.

Prema njegovim rečima, za sada su skupili preko 3.000 potpisa za peticiju, od kojih je dve trećine skupljeno onlajn i dodao da, iako ne postoji zacrtani cilj, nada se da će ta brojka stići do 10.000.

„Na javnom uvidu je trenutno Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, među kojima je i metro. Plan je da peticiju predamo pre 24. septembra, kada se taj javni uvid završava“, izjavio je Vučković.

Inicijativa „Po meri metro“ zalaže se za izmenu trase prve linije metroa Makiš-Mirijevo tako da obuhvati Univerzitetski klinički centar Srbije i železničku stanicu „Prokop“.

Navode i da je potrebno ostaviti mogućnost da se u budućnosti izgradi krak od Žarkova ka Ceraku, Vidikovcu i Petlovom brdu, što trenutni plan ne predviđa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare