Počela obnova podzemnih prolaza na Terazijama, na jesen sređuju i Zeleni venac

Vesti 31. jan 202209:50 4 komentara
N1

Grad Beograd je počeo jutros radove na rekonstrukciji podzemnih pešačkih prolaza na Terazijama, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

„Radovi su počeli demontažom nadstrešnice prolaza kod hotela Balkan. Planirano je da do kraja godine budu obnovljena i preostala dva podzemna prolaza na Terazijama i to kod Palate Albanija i kod Igumanove palate“, rekao je Vesić za TV Prva.

On je objasnio da će biti promenjene nadstrešnice na ulazima i izlazima, zamenjene pokretne stepenice, obnovljene podne, zidne i plafonske obloge, sanirane instalacije kišne kanalizacije, postavljeno novo led osvetljenje, ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe sa invaliditetom i postavljene kamere putem kojih će policija i komunalna milicija 24 sata kontrilisati šta se dešava u prolazima.

„Najvažnije od svega je što Grad ima ugovor sa kompanijom koja će da održava ove prolaze, da skida grafite, da ih pere i čisti tako da oni neće biti uništeni posle rekonstrukcije kako to obično bude kod nas“, poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da su u prethodnih godinu i po dana kompletno rekonstruisana tri podzemna pešačka prolaza: u Ulici Jurija Gagarina kod TC „Piramida”, u Bulevaru Mihajla Pupina kod TC „Ušće” i u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma.

Vesić je najavio i rekonstrukciju podzemnog prolaza „Zeleni Venac” koja bi trebalo da počne na jesen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare