Srpsku vozačku dozvolu dobio i – kineski državljanin

Vesti 14. mar 202216:07 > 16:541 komentar
Izvor: MUP Srbije

Po osnovu Sporazuma o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, koji su u maju prošle godine potpisali ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i državni savetnik ministar javne bezbednosti NR Kine Džao Kedži, kineskom državljaninu je uručena srpska vozačka dozvola, saopštio je MUP Srbije.

Kako je navedeno, u prostorijama Policijske stanice Voždovac, načelnica Uprave za upravne poslove Valentina Vulić uručila je kineskom državljaninu srpsku vozačku dozvolu, što predstavlja prvu zamenu kineske vozačke dozvole za srpsku, po osnovu navedenog Sporazuma.

„Takođe, u isto vreme, primenom ovog Sporazuma dvojici srpskih državljana su u Narodnoj Republici Kini, u Pekingu, uručene kineske vozačke dozvole“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a podsećaju da će ovaj sporazum, stupanjem na snagu, srpskim državljanima u NR Kini olakšati procedure zamene vozačke dozvole za kinesku vozačku dozvolu, a kineskim državljanima koji žive i rade u Republici Srbiji olakšati procedure zamene za srpsku vozačku dozvolu.

Komentari

Vaš komentar