Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, ceo državni vrh prisutan

Vesti 06. mar 202119:04 > 19:12 74 komentara
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj jedna od glavnih tačaka dnevnog reda treba da bude borba protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije, počela je u 18:15 u Palati Srbija.

Sednici prisustvuje čitav državni vrh, kao i predstavnici vojske, pravosuđa, Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva, pravosuđa i Bezbednosno informativne agencije.

Povezane vesti:

Na sednici treba da se donese i odluka o tome koliko video materijala likvidacija i zločina koje je počinila kriminalna grupa vođe navijača Partizana Veljka Belivuka će biti prikazano javnosti, a za koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su „monstruozni“.

Nakon sednice Saveta, oko 20 ili 21 sat očekuje se obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

On je ranije izjavio da će biti doneta odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

„Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla“, kazao je Vučić.

Vučić je prošlog vikenda najavio da će građani Srbije, Evropa i svet biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da bude održana prošle nedelje ali je otkazana zbog, kako je rečeno, formalno-pravnih razloga i čekanja dodatnih veštačenja.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja se tereti za najteža krivična dela koja su počinili skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 22 osobe. Svi se terete za zločinačko udruživanje, proizvodnju i trgovinu narkoticima, a nekoliko uhapšenih i za teška ubistva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare