Počele posete u 24 privatna doma za stare

Vesti 09. feb 202116:00
Domovi za stare, gerontološki centar, starački domovi
Shutterstock

U 24 privatna doma za stare širom Srbije danas će biti omogućene posete korisnicima sa ulaskom u objekat, nakon godinu dana zabrane, naveo je u saopštenju predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, domova za smeštaj odraslih i starijih Radoslav Milovanović.

Milovanović je ocenio da se „stvari kreću na bolje“, kao i da su korisnici herojski izdržali period koji su proveli daleko od najbližih.

„Prioritet je bio da sačuvamo njihove živote i zdravlje, te sada sa olakšanjem, koje je obezbedila vakcina, možemo da ponovo otvorimo vrata domova za posete“, rekao je Milovanović.

Kako je navedeno u Milovanovićevom saopštenju, revakcinacija je izvršena u beogradskim domovima Alta Vista, Banijica lux, Banjica lux 1, Dionis, Demetra, Luna, Mojsilović plus i Neda S.

Revakcinacija, kako navodi, završena je i u domovima Eskulap Centar u Nišu, Kladomox, Sweet Home, Vila Ancora i Maksimović u Subotici, Oaza mira u Smederevu, Sunčana jesen 1 i 2 u Leskovcu, Trem u Donjem Dušniku, Vila Ancora na Paliću, Vinijum u Kačulici” , Zaplanje moj dom u Gadžinom Hanu, Homoljski raj u Požarevcu i Kučevu, Konak u Sremskoj Kamenici i Sveti Georgije u Petrovaradinu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar