Počeli radovi u Suvom Dolu na kući devojčice koja je bila oteta

Vesti 11. jul 202212:10 1 komentar
Nova S

Devojčica iz Suvog Dola kraj Niša koja je pre tri godine bila žrtva otmice i zlostavljanja, dobiće uskoro svoju sobu, pošto je započeta rekonstrukcija porodične kuće u kojoj živi sa roditeljima, babom i rođacima.

Otac devojčice Robert Karimanović rekao je da će se dogradnjom i adaptacijom dobiti još oko 40 kvadrata stambenog prostora.

Povezane vesti

„Useljenje očekujemo za dva do tri meseca. Prioritet nam je svakako da naša ćerka dobije svoju sobu“, rekao je Karimanović.

On se zahvalio gradu Nišu i humanim ljudima koji pomažu da se njihova kuća rekonstruiše.

Obilazeći dom Karimanovića, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da će u izvođenju radova učestvovati veći broj humanih pojedinaca i gradskih preduzeća.

„Uz pomoć Centra za socijalni rad obezbedili smo građevinski materija, a zajedno sa crepom njegova vrednost biće milion dinara. Investitor se ponudio da o svom trošku izvede grube građevinske radove, a finije građevinske radove izvešće radnici ‘Nišstana'“, navela je Sotirovski.

Prema njenim rečima, u obnovu doma Karimanovića biće uključena i druga gradska preduzeća poput Gradske stabene agencije, „Mediane“, vodovoda, a nijedno od tih preduzeća neće naplatiti svoje usluge.

Sotirovski je kazala da je u ulici u Suvom Dolu kojoj se kuća nalazi, već uređeno i postavljeno ulično osvetljenje.

„Uskoro ćemo staviti tačku na ovaj slučaj i pomoći devojčici koja je imala tu nesreću da joj se desi, to što joj se desilo. Mislim da smo svi zajedno učinili jednu plemenitu stvar“, izjavila je Sotirovski.

Rešavanje stambenog pitanja Karimanovića duže vreme bilo pod znakom pitanja jer porodica nije ispunila konkursne uslove i nije dobila u zakup socijalni stan u zgradi u Ulici Majakovskog, a stan koji im je grad ponudio u zakup odbila je uz obrazloženje da je neuslovan.

Na predlog porodice, rukovodstvo grada Niša donelo je odluku da stambeni problem devojčice i njenih roditelja bude rešen dogradnjom kuće u kojoj žive, a čiji su vlasnici njeni baba i deda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare