Pretnje Jeleni Zorić: Snimci izbrisani istog dana kad ih je tužilaštvo tražilo

Vesti 17. jun 202115:56 > 17:32 16 komentara
Zoran Lončarević/Nova.rs

Advokat Svetislav Bojić i njegova pravna zastupnica Hristina Pavlović danas su, na početku suđenja po optužbi za ugrožavanje sigurnosti novinarke Jelene Zorić, na momente imali potpuno oprečne verzije događaja ispred Specijalnog suda u Beogradu, piše Insajder. Prema optužnom predlogu, Bojić, koji je branilac optuženog Predraga Koluvije u slučaju „Jovanjica , krajem decembra uputio je pretnje Zorić poručujući joj da "niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio".

Pošto je tužiteljka predstavila optužni predlog, izneti su dokazi dok je uvodna reč Bojićevog branioca advokata Hristine Pavlović u nekim momentima bila neusaglašena sa tvrdnjama njenog klijenta, ističe Insajder.

POVEZANE VESTI:

Naime, advokatkinja Pavlović prvo je tvrdila da se događaj iz optužnog predloga nije ni dogodio, i da to mogu da potvrde veliki broj Bojićevih kolega koji su u tom trenutku bili pored njega.

Na njenu tvrdnju, reagovao je optuženi Bojić koji je „ispravio“ svoju advokatkinju.

„Moram da ispravim svog branioca da se taj događaj, ipak, odigrao, ali ne baš tako kako se tvrdi“, rekao je Bojić.

On je i ranije za Tanjug potvrdio da je sa novinarkom Zorić razgovarao 28. i 29. decembra ispred zgrade Specijalnog suda. Bojić je tada rekao da joj „pojašnjavao da je Koluvija dobar čovek” koji se “moli Bogu za sve”, pa čak i za one koji su ga uhapsili, kao i za nju čije izveštavanje o slučaju prati i smatra da je u poslednje vreme korektno.

Na današnjem suđenja saznalo se i da video snimak konkretnog razgovora advokata Bojića i novinarke Zorić ne postoji i da neće biti deo dokaznog materijala. Naime, iako je novinarka Zorić pretnje prijavila još 29. decembra 2020. godine, tek 23 dana kasnije, tačnije 21. januara 2021. godine tužilaštvo je poslalo zahtev da im se dostavi snimak video kamere sa zgrade Specijalnog suda. Međutim, kako se danas ispostavilo sudska straža je 25. januara u dopisu tužilaštvu navela da se snimci čuvaju upravo 23 dana i da nisu u mogućnosti da ih dostave.

Okrivljeni Svetislav Bojić rekao je da se neće izjašnjavati i da neće odgovarati na pitanja, dok se ne dostave video-snimci sa kamera Specijalnog suda. Zatim je pročitan njegov iskaz dat u postupku tužilačke istrage.

„Ko god se o Peđu ogrešio nije dobro prošao“

Svetislav Bojić, Djukanović
N1

Insajder podseća da je okrivljeni Svetislav Bojić, advokat Predraga Koluvije, optuženog da je na imanju svoje firme „Jovanjica“ uzgajio više od tone i po marihuane, 28. decembra prišao je novinarki Zorić, dok je radila svoj novinarski posao zajedno sa snimateljem, i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim ‘Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića’.“

On je novinarki, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao „ko god se o Peđu ogrešio“. Već dan kasnije, na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio.“

Na današnjem glavnom pretresu Bojić je pozvao kao svedoka Predraga Koluviju, koji je trenutno pritvoren u posebnom odeljenju u Višem sudu, da bi rekao da li je ikakve poruke slao preko njega Jeleni Zorić.

Jelena Zorić dobijala i druge pretnje

Advokat Dragoljub Đorđević, punomoćnik oštećene Jelene Zorić rekao je da je ona dobijala i druge pretnje. On je priložio i fotografiju na kojoj se vidi ružičasti papir sa pretećom porukom, koji je, početkom januara, našla ispred stana u kojem živi. Takođe je napomenuo da je Zorićeva nedavno dobila pretnje putem društvenih mreža i od Koluvijinog kuma i saradnika Sergeja Mrđe, koji je trenutno u bekstvu i za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog slučaja „Jovanjica“.

Đorđević je rekao i da će pre saslušanja oštećene Zorić, sud pribaviti dokaze, te će nakon toga, saslušati i nju.

„Biće zatraženi i spisi disciplinskog postupka od strane disciplinskog tužioca Advokatske komore Beograda. Prema mojim saznanjima, koja ne mogu da potvrdim sto odsto, mislim da je podignuta optužnica u disciplinskom postupku protiv kolege Bojića u Advokatskoj komori Beograda“, rekao je Đorđević.

Glavni pretres je zakazan za 16. septembar sa početkom u 10.30 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare