Počelo suđenje maloletnicima osumnjičenim za ubistvo čoveka u Braće Jerkovića

Vesti 18. jun 202414:59 6 komentara
N1

Dvojici maloletnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su u krajem maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Portal Nova.rs objavio je da na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao delo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

Kako navodi izvor portala Nova.rs, N. Z. je u policiji priznao delo koje im se stavlja na teret.

„Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Smrt Đorđe Mijatovića šokirala je javnost u regionu. Kobnog dana on se sukobio sa maloletnicima koji su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Maloletnici se terete da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloletnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu ispričao je šta se dogodilo kobnog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare