Prekinuto suđenje mladiću iz Beograda uhapšenom na Gazimestanu na Vidovdan

Vesti 18. avg 202212:17 > 13:09 0 komentara
Shutterstock/ilustracija

U Osnovnom sudu u Prištini, zbog nepojavljivanja jednog od svedoka, prekinuto je suđenje Nikoli Nedeljkoviću (20) iz Beograda, uhapšenom na Gazimestanu na Vidovdan zbog navodnog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti".

Nedeljković se na početku suđenja izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret i da bez obzira na pritvor koji mu je određen, ni u kom slučaju ne želi da prizna izvršenje krivičnog dela, prenela je RTS.

Pročitajte još

Tokom glavnog pretresa ispitana su dva policajca, u svojstvu svedoka, izjavljujući da su čuli da je Nedeljković na Gazimestanu navodno vikao „Ubij, ubij Šiptara“, ali da nisu imali snimljene dokaze za svoje tvrdnje.

Branilac uhapšenog Nedeljkovića, advokatica Jovana Filipović, navela je da su izjave policajaca svedoka simptomatične i da je sporno to što svedoci govore da su čuli, ali da nemaju snimke kao materijalne dokaze da je Nedeljković navodno uzvukivao reči koje mu se stavljaju na teret.

„Cela optužnica i delo koje se Nedeljkoviću stavljaju na teret mogla je da se stavi na teret bilo kome od prisutnih na Gazimestanu, s obzirom da su svi koji su bili na Vidovdan pevali iste pesme i činili ono što i Nedeljković“, navela je Filipović.

Dodala je da je bila obaveza tužilaštva da obezbedi prisustvo trećeg svedoka, takođe policajca, tvrdeći da se radi o ozbiljnom propustu i suda i tužilaštva, te da izaziva veliku zabrinutost u pravičnost celog suđenja.

Nedeljković je priveden pošto je napuštao spomen kompleks na Gazimestanu, a kako su naveli tada iz policije, mladiću se pripisuje da je navodno govorio „Ubij, ubij Šiptara“, a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

Nedeljković je od momenta hapšenja, 28. juna, u sudskom pritvoru.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!