Vučić održao sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova

Vesti 21. avg 202211:24 > 12:46 140 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova. Sastanak je počeo oko 11 sati u Palati Srbija u Beogradu i trajao oko sat i po vremena, a najavljeno je da će se Vučić obratiti javnosti u 13:30.

Pročitajte još:

Kako je ranije bilo najavljeno, Vučić je na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova trebalo da razgovara o pregovorima u okviru dijaloga Beograd – Priština, koji su u četvrtak, 18. avgusta održani u Briselu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici SL Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija.

U Briselu su se, u dve runde direktnih razgovora, sastali Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, u prisustvu visokog predstavnika za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Đozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Razgovori u Briselu nisu okončani dogovorom, što je potvrdio i Borelj u četvrtak popodne, dok je Petković u petak u Beogradu rekao da je srpska delegacija ponudila dva predloga za rešavanje spornih pitanja – ličnih dokumenata i registarskih tablica, ali da je Kurti sve odbio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare