Podcast Nova.rs u svim režimskim medijima

Vesti 14. sep 202122:17 4 komentara
Goran Srdanov/Nova.rs

Saša Janković, gostovao je u podcastu Snaga uma na Nova.rs i govorio o svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom. Gostovanje Jankovića podiglo je veliku prašinu pre svega u režimskim tabloidima i na nekim televizijama, prenosi "Nova.rs".

Saša Janković je u razgovoru sa Miljanom Nešković ekskluzivno za Nova.rs između ostalog govorio i o „savetima koji dolaze sa svih strana“, kao jednoj vrsti dodatnog pristiska sa kojim se suočavaju ljudi koji se bave politikom u Srbiji.

„Uveren sam da je moguće pobediti ovo zlo, ali put do pobede nad Vučićem ne ide preko saradnje sa njim, niti preko pravljenja bilo kakvih kompromisa, navodno zarad višeg cilja. Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube“. (…)Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo. Bez obzira što mi je taj čovek učinio najgore stvari u životu, šta bih ja bio ako bih tako razmišljao o njemu? To tako ne može“, objasnio je Janković i istakao da je siguran da se ovo nije dešavalo samo njemu već neka vrsta dominantnog pristupa našoj političkoj sceni oduvek.

Janković je objasnio da je njegova lekcija iz tog perioda da je promena moguća samo ako je suštinska, i da one moraju biti i na nivou političkih organizacija, ali i pojedinaca koji moraju da mere svaki svoj postupak odgovorno.

Opširnije na Nova.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare