Podignut optužni predlog protiv Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića

Vesti 26. nov 202112:07 > 12:49 16 komentara
Dragan Bjelogrlić, incident, napad, Predrag Antonijević, tuča, batine
N1

Osnovno javno tužilastvo u Nišu je u kratkom vremenskom periodu, nakon ispitivanja svedoka, obavljanja veštacenja, dana 26.11.2021. godine Osnovnom sudu u Nišu podnelo optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, navode iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) Niš.

Predloženo je da se isti oglasi krivim i da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od šest meseci, naveo je za N1 portparol OJT Niš Ivan Marković.

Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštvo određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Povezano:

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Reditelj Predrag Gaga Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Bjelogrlić je, s druge strane, rekao da je naseo na provokacije i da mu je žao zbog toga.

Kako je Nova.rs nezvanično saznala, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati 100.000 dinara u dobrotvorne svrhe a da ne bude krivično gonjen ali je tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga.

Komentari (16)

Vidi sve komentare