Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog pucnjave u noćnom klubu u Beogradu

Vesti 25. avg 202211:15 4 komentara
N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pet osumnjičenih zbog učešća u pucnjavi u noćnom klubu u centru Beograda 15. marta, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M.Č.

Kako se navodi, za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja optuženi su Aleksandar Š. (25), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, zatim Stefan V. (22) i Aleksandar T. (42), koji se nalaze u pritvoru, a za Teško ubistvo u pokušaju pomaganjem Nikola S. (25), koji je takođe u pritvoru.

Povezane vesti

Milica D. (28) se tereti za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i brani se sa slobode, uz meru zabrane napuštanja boravišta.

Za četvoricu okrivljenih tužilaštvo je predložilo produženje pritvora, a za Milicu D. produženje pomenute mere, kao i da se Aleksandru Š. sudi u odsustvu.

Optuženi su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M.Č. pucao Aleksandar Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V.

„Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povređenog M.Č, u nameri da ga zaštiti, Aleksandru Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Slavoljub T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke. Istovremeno je Nikola S. pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potom uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima, kako bi osigurao odstupnicu za beg. Pošto su se udaljili sa lica mesta, Milica D. je pomogla Slavoljubu T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode“, navodi se u optužnici.

M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare