Podignuta optužnica protiv petorke koja je drogu s Kosova vozila u autu Oebsa

Vesti 23. dec 202213:08 komentara
Ilustracija / MUP Srbije

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice pripadnika kriminalne grupe zbog krijumčarenja narkotika sa teritorije Kosova i Metohije, od kojih je prilikom hapšenja 16. septembra ove godine u Zemunu zaplenjeno ukupno 44,8 kilograma marihuane.

Pročitajte još:

Opojnu drogu osumnjičeni su od KiM do Beograda, kako se sumnja, prevezli u vozilu marke „škoda oktavija“ bele boje, sa diplomatskim oznakama Misije OSCE (Oebs), saopštilo je VJT.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, optuženi su Domi A. (42), Gazmend K. (41), Dardan M. (49) iz Prištine, kao i dvojica Beograđana Ivan Ž. (23) i Stefan M. (29).

Misija Oebs na Kosovu je u septembru, posle hapšenja, saopštila da nije tačno da je za krijumčarenje droge korišćeno diplomatsko vozilo, ali da jedan od uhapšenih jeste lokalni član pomoćnog osoblja misije.

Domi A. i Dardan M. terete se i za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je Domi A. u kaseti „škode“ držao 32,2 grama kokaina za ličnu upotrebu, dok je kod Dardana M. pronađeno 0,94 grama kokaina.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu i da svim osumnjičenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.