Podmladak komunista: Svi ćemo se prijaviti za kinesku vakcinu

Vesti 20. jan 202112:28 > 12:30 12 komentara
sinofarm vakcina kineska koronavirus
Khalil MAZRAAWI / AFP

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas je, kako su naveli, "pozdravio sa oduševljenjem", dolazak u Srbiju "ogromne količine kineskih vakcina državne kompanije 'Sinofarm'" i saopštio da će se svi članovi Sekretarijata Centralnog komiteta SKOJ-a prijaviti da nju prime, pozivajući sve svoje članove i simpatizere da isto to urade.

„Vakcina koja dolazi iz zemlje koja se najuspešnije bori protiv pandemije korona virusa je ponos socijalističkog zdravstva i neoboriv dokaz njegove prednosti, i u ovom segmentu, u odnosu na kapitalističko“, naveo je SKOJ.

SKOJ je, u saopštenju, pozvao nadležne da među prioritetima za dobijanje vakcine protiv korone budu i studenti koji žive u studentskim domovima.“Taj deo studentske populacije je najugroženiji i najviše pod udarom epidemije i potrebno ga je adekvatno zaštiti vakcinacijom“, navedeno je u saopštenju.

SKOJ ističe da bi prioritet za vakcinaciju pored medicinskih radnika i novinara, trebalo da budu trgovinski, građevinski i fabrički radnici, kao i rudari.

„Sve nabrojane delatnosti su bile prinuđene da svakodnevno idu na posao kako bi društvo nesmetano funkcionisalo u periodu koronavirusa. Bez vlasnika kapitala se može ali ne i bez radničke klase, koja je stub društva i tokom epidemije, i zato njeni pripadnici treba da budu prioritet u vakcinaciji“, poručeno je u saopštenju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare