Podrška ministra Baste za „Boška Buhu“: Kultura se uči od malih nogu

Vesti 22. mar 202321:53 25 komentara
Tanjug / Ministarstvo privrede / Đorđe Krstić

Ministar privrede Rade Basta podržao je glumce pozorišta "Boško Buha".

„Kultura se uči od malih nogu i veoma je važna u procesu odrastanja, formiranja ličnosti i sazrevanju dece. Moramo da mislimo na našu decu, jer sve što radimo, radimo za njih“, napisao je ministar na Tiveru i dodao: „Puna podrška svima u borbi za očuvanje pozorišta Boško Buha“.

Problemi pozorišta kreću 2015, kada je iseljeno zbog renoviranja. Trebalo je to da bude privremeno, a potrajalo je do danas. Renoviranje nikako da krene. Radovi navodno nisu počeli zbog pogrešno upisanih prava u katastru, međutim, u Republičkom geodetskom zavodu to demantuju. Objašnjavaju, na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu 2016. godine i Privrednog apelacionog suda 2017, u registar je kao vlasnik jednog dela poslovnog prostora upisana firma „Rubin“ iz Kruševca.

„Rubin“ je još 2009. godine od Ugostiteljskog privrednog društva “Stari grad” kupio deo poslovnog prostora pod nazivom “Kafe Teatar”, ukupne površine nešto manje od 230 metara kvadratnih, odnosno deo veće celine kojoj pripada i deo “Boška Buhe”.

PROČITAJTE I:

U presudi su detaljno opisani pravni odnosi po pitanju “Kafe teatra”, ali nije jasno kako se to odnosi na prostor dečjeg pozorišta.

Inače, UPD je prostor prethodno kupio od Republičke direkcije za imovinu u maju 2000.

Nakon presude, firma „Rubin“, kontroveznog biznismena Predraga Rankovića Peconija, 2017. se upisuje kao vlasnik. A onda, u decembru 2021. vlasništvo prelazi na preduzeće “Butik 1”, Aleksandra Kajmakovića, koji je hapšen zbog dovođenja u vezu sa vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare