Pokrenut program namenjen mladim liderima pod pokroviteljstvom američke ambasade

Vesti 07. dec 202221:23 3 komentara

Novi program namenjen mladim liderima u Srbiji, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom američke ambasade u Srbiji, pokrenut je u Domu omladine Beograda.

Projekat BOLD ima za cilj da mladima u Srbiji pomogne da osmisle i sprovedu projekte, da podstakne njihovo aktivno učešće u zajednici i da im pruži konkretno lidersko iskustvo i potrebne veštine. Ta mreža nudi mogućnost učešća na radionicama sa mladima iz cele Srbije i susednih zemalja, apliciranja za stipendije u Sjedinjenim Američkim Državama i konkursima za grantove koji će pomoći realizaciju projekata, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem internet sajta BOLDSerbia.rs. Večeras su proglašen prvi pobednički projekat, a ambasador SAD je tom timu uručio grant od 5.000 USD koji će pomoći njegovoj realizaciji.

„Naš projekat je bio pravljenje sajta o prirodnim lepotama Niša i okoline. Ovaj novac će nam mnogo značiti oko izvršenja tog projekta. Timski rad je ključan“, rekao je Nemanja Stojanović, član projekta „Tim-vrh“, koji je osvojio grant.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare