Pokret “1 od 5 miliona” i Beogradski front izlaze na izbore u Beogradu

Vesti 17. apr 202419:03 31 komentara
Pokret"1od5miliona"

Pokret “1 od 5 miliona” i Beogradski front izaći će sa zajedničkom listom “Ritam grada” na beogradske izbore, saopšteno je na konferenciji za medije.

Nemanja Petrović iz Beogradskog fronta rekao je „da im ne pada na pamet da više čekaju bilo šta ili bilo koga“, saopštio je Pokret „1 od 5 miliona“.

“Ne zanimaju nas pregovori vlasti i dela opozicije i poručujem im da se ne igraju sa strpljenjem građana – te hoću, te neću, te može sad, ipak neću sad. Nemamo mi vremena za to”, rekao je on.

Dodao je i da odmah stavlja tačku na to “čiji su” – pitanje koje će, rekao je, pojedine grupacije nesumnjivo nametati.

“Mi smo ti koji su prethodnih 10 godina proveli na ulici boreći se za građane i Beograda i drugih gradova. Nismo mi išli na Andrićev venac da dogovaramo bilo kakve izbore. Niko od nas nije bio zamenik gradonačelnika za vreme Dragana Đilasa. Mi smo ti koji su organizovali proteste, išli na proteste, krvarili, bili tučeni, hapšeni, dok su neki manipulisali masama i koristili ih za jeftine političke poene”, rekao je Petrović.

Kako je naveo, lista “Ritam grada” je veliki iskorak, jer po prvi put “za jednim stolom imamo i građansku i nacionalnu opciju”.

Predsednik Pokreta “1 od 5 miliona” Moma Kovačević poručio je da “danas kada je Beograd ostavljen na cedilu, nema drugog izbora do boriti se”.

Advokat Dušan Teodosijević, koji će biti prvi na listi “Ritam grada”, ocenio je da Beograd nažalost postaje grad iz kojeg ljudi žele da odu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare