„Crno na belo“: Vučić i Vulin objavljivanjem dokaza pomažu odbrani Belivuka

Vesti 22. jul 202108:3011 komentara
N1

Pokret "Crno na belo - za pravednu Srbiju" saopštio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin objavljivanjem dokaza iz istrage protiv grupe Veljka Belivuka daju prostor odbrani da se što bolje pripremi.

„Oni tako upozoravaju odbranu na dokaze tužilaštva protiv ove grupe koja se tereti za najteža krivična dela. Krivičnim delom brane kriminal, u pravnoj državi sudićemo im“, navedeno je u saopštenju nedavno osnovanog pokreta koji predvodi profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i nekadašnji potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić.

Povezane vesti

Pokret je u saopštenju upozorio da Vučić „najavljuje da će se nastaviti sa iznošenjem dokaza iz istrage, kako je to već urađeno na televiziji sa nacionalnom frekvencijom“.

U saopštenju je ocenjeno da će Vučić „time ponovo pogaziti zakon, pravdajući svoje bezakonje primerima ranijeg bezakonja“, i insistira se na „potpunom prekidu prakse ‘ko je prvi počeo i ko je više zakona prekršio'“.

„Samo je pravna država jedini dom za sve nas“, naveo je Pokret „Crno na belo – za pravednu Srbiju“.

Vućić je juče odbacio kritike zbog objavljivanja fotografija oskaćenih tela ljudi za čija ubistva se sumnjiči klan Belivuka i istakao da bi uradio isto kao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji ih je pokazao na televiziji Pink.

Komentari

Vaš komentar