Nestorović i Pavić napustili Pokret „Mi glas iz naroda“

Vesti 21. feb 202414:18 > 14:23 367 komentara
napustili pokret mi glas iz naroda
N1

Pokret "MI – Glas iz naroda" saopštio je na svoj sajtu da je u toku procesa preobražaja pokreta "došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, da su i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak demonstrativno napustili Pokret "MI – Glas iz naroda".

„U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Aleksandar Pavić“, piše u saopštenju.

Dodaje se da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. „Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Кovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević“, dodaje se.

Ističe se i da u radu pokreta sve „ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju“.

„Drugim rečima, pokušaj razbijanja pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja pokreta“, navodi se na sajtu.

Najavljeno je i da će sutra biti održana konferencija za novinare tog pokreta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare