Pokret „Nema nazad“: Funkcioner SNS koordinisao napad na Jerkovića

Vesti 15. mar 202311:48 18 komentara
napad na jerkovića
Printscreen/Twitter

Parlamentarni pokret "Nema nazad, iza je Srbija" saopštio je da je njihovog predsednika, poslanika Aleksandra Jerkovića u sredu uveče u Košutnjaku napala grupa lica kojom je koordinisao funkcioner Srpske napredne stranke Slobodan Stanimirović zvani Struja.

Napad je, kako se navodi u saopštenju, usledio nakon što je Jerković preko svojih Instagram i Tik-tok naloga sa izneo dokaze o velikom broju kriminalnnih afera i protivustavnih radnji vlasti.

„Spletom sretnih okolnosti, gospodin Jerković je uspeo da im se otrgne, pobegne i pomoć zatraži u obližnjem restoranu ‘Devetka’. Napad je usledio nakon što je Aleksandar preko svojih Instagram i Tiktok naloga sa građanima podelio dokaze o velikom broju kriminalnih afera i protivustavnih radnji aktuelne vlasti. Nažalost, jučerašnji događaj u Košutnjaku potseća nas na događaj koji su se na istom mestu odigrao pre dvadeset godina. Jedina razlika je u tome što je Jerković uspeo da se otrgne napadačima“, piše u saopštenju.

Narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića sinoć je na Košutnjaku napalo više lica, a nakon pregleda u Urgentnom centru i davanja izjave u policiji, on se obratio i video porukom na Tviteru.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak incidenta na kome se vidi kako se Jerković žustro raspravlja sa nepoznatim čovekom, a ubrzo se pojavljuje još njih nekoliko nakon čega dolazi do koškanja i teških reči.

Njegovo obraćanje putem video snimka ispred PU Čukarica objavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na svom Tviter nalogu, gde je i inicijalno objavljena vest o napadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare