Pokret socijalista: Peti oktobar je dan kad su Srbijom zavladali najgori

Vesti 05. okt 202110:07 20 komentara
AFP/Đorđe Kojadinović

Pokret socijalista (PS) Aleksandra Vulina, ocenio je da je 5. oktobar 2000. godine "poraz srpske države" i dan kada su Srbijom "zavladali najgori".

„Petooktobarski puč je Srbiji doneo jedan nenarodni i antisrpski režim koji je sproveo pljačkaške privatizacije i isterao hiljade radnika na ulice“, navodi se u saopštenju PS, stranke koja je deo vladajuće koalicije u Srbiji a predsednik joj je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kako su ocenili, zaostavština 5. oktobra i Demokratske opozicije Srbije (DOS) su „zatvorene fabrike, visoka nezaposlenost građana, kriminal, korupcija, Srbija bez Crne Gore, pogrom Srba i Kosovo koje je gotovo nezavisno, uništena i raspuštena vojska i policija i kriminalna reforma pravosuđa“.

POVEZANE VESTI:

„Poručujemo svima onima koji sanjaju i prizivaju 5. oktobar, a posebno 6. oktobar, da o tome više ne maštaju, jer Srbija i srpski narod nikada više neće dozvoliti da ponovo budu prevareni, opljačkani i poniženi“, piše u saopštenju.

Podsetimo, Zorana Mihajlović potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke, na čijoj izbornoj listi je Vulinova stranka i ušla u parlament, ocenila je, s druge strane, da je 5. oktobar jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbije.

Tada su građani, kako je rekla, odbranili izbornu volju i rekli „ne“ politici koja je zemlju vodila u ratove, izolovala je od sveta i ogroman broj građana dovela na ivicu siromaštva.

Na današnji dan pre 21 godinu velikim demonstracijama građana Srbije okončana je vladavina predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Protesti u centru Beograda su tada organizovani pošto je Izborna komisija osporila pobedu kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ, održanim 24. septembra 2000. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare