Pokret SRCE: Jeftino glumatanje žrtve REM-a

Vesti 09. dec 202210:51
REM logo
Izvor: N1

Pokret SRCE je osudio pretnju bezbednosti člana Saveta REM-a, "jednako kao što osuđuje REM-ovu patetičnu kopiju samozamračivanja".

Pročitajte još

„Ovo jeftino glumatanje žrtve, u situaciji u kojoj REM svojim nečinjenjem i protivzakonitim činjenjem već godinama žrtvuje slobodne medije i demokratiju u Srbiji predstavlja skroman, ali značajan rezultat u borbi demokratskih snaga za oslobođenje medijskog prostora. Možda je i bolje da REM ne radi, nego da radi ono što radi? Ali, neka članovi Saveta sami odluče o tome. Zamena teza im neće proći. Nije demokratska javnost podigla glas zato što N1 ili Nova S nisu dobile nacionalnu frekvenciju, nego zato što su to dobile televizije koje godinama krše zakon i etičke norme“, navodi se u saopštenju pokreta na čijem je čelu Zdravko Ponoš.

Oni su pozvali na stvarenje uslove za pošteno i otvoreno nadmetanje u skladu sa zakonom, pa neka, kako su istakli, bolji pobede.

„Borba za slobodne medije je neprestana i sva zakonska i demokratska sredstva u toj borbi su dozvoljena. Borba za bolju Srbiju je borba za demokratsku i pravednu Srbiju“, zaključili su u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar