„Pokušaćemo da zaljuljamo ovaj napredni brod“: Opozicija u Kikindi u dve kolone

Vesti 24. maj 202422:15 3 komentara

U Kikindi će građani na lokalnim izborima 2. juna moći da biraju između pet lista. Opozicija u ovom gradu nastupa u dve kolone, jedna je koalicija "Izaberi promenu – ujedinjena opozicija Kikinde - Mirko Šoć", a druga je koalicija "Biram borbu! Biram Kikindu!". Koalicija oko SNS učestvuje pod sloganom Aleksandar Vučić – Kikinda sutra, Savez vojvođanskih Mađara izlazi samostalno, a tu je i lista Kikinda protiv nasilja – Milorad Miki Aleksić.

Iako je posle decembarskih izbora opozicija u Kikindi živnula, to nije bio dovoljan razlog da se ujedine i na lokalnim.

„Oni valjda iz neiskustva i ko zna kakvih sujeta nisu uspeli da se dogovore da naprave jednu listu što je ogromna greška“, kaže predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Greškom smatra to i deo opozicije.

„Ruka je bila pružena, otvorena, iskrena, odgovor taj ne mogu vam ja dati, već morate pitati koaliciju Biramo Kikindu zašto se odlučila da ide u drugu kolonu“, kaže Mirko Šoć sa liste „Izaberi promenu – ujedinjena opozicija Kikinde“.

„Nismo sigurni da bi postigli zadovoljavajuću sinergiju da smo bili na jednoj listi. Takva je procena, videćemo da li smo u pravu“, kaže Darko Kovačević sa liste Biram borbu! – Biram Kikindu.

Sinergija se međutim postigla u opoziciji oko zajedničkog cilja, a to je rušenje naprednjačkog režima.

Pročitajte još

„Da se oslobode terora Srpske napredne stranke. To je ono što muči ovde građane. Mi želimo slobodu ljudima!“, kaže Šoć.

„Probaćemo da napravimo referendumsku atmosferu, sa dve strane ćemo pokušati da zaljuljamo ovaj napredni brod, pa da li ćemo uspeti, videćemo, nadamo se da hoćemo!“, kaže Kovačević.

Saradnja posle lokalnih izbora takođe nije upitna za kikindsku opoziciju.

„Saradnja je moguća samo sa drugom opozicionom listom. Pošto nemamo tu, postoji samo pet listi, tri su vladajuće“, kaže Kovačević.

„Zna se ko je prava opozicija u našem gradu. Ja od ovih pet lista vidim samo iskrenu opoziciju naša koalicija i izborna lista pod brojem četiri“, kaže Šoć.

A vlast se u Kikindi već unapred obezbedila, kao i pred prethodna dva ciklusa lokalnih izbora.

„Faktički su oni obezbeđeni davno pre izbora sa kapilarnim glasovima. Odavno su ja mislim namireni ovi kapilarni glasovi iz tog dela socijale, iz javnog sektora“, smatra Bodrožić.

Bodrožić dodaje da naprednjaci vladaju scenom, jer i u Kikindi kontrolišu skoro sve medije. A da li u takvim uslovima Kikinđani imaju izbora?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare