Poledica: Bio sam iznenađen zbog Tadića, utakmica sa Slovenijom biće najteža u grupi

Vesti 17. jun 202413:25 > 13:26 5 komentara

Fudbalski stručnjak Mirko Poledica rekao je za N1 da je Dušan Tadić jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije i da je bio iznenađen što ga nije bilo u timu. Takođe, izrazio je brigu ako Filip Kostić završi učešće u EURO 2024 i rekao da će utakmica protiv Slovenije, u četvrtak, biti najteža utakmica u grupnoj fazi.

Dušan Tadić je specifičan igrač i veoma važan za našu reprezentaciju i mogu slobodno reći pored Mitrovića najvažniji igrač. I ja sam bio iznenađen što ga nije bilo u timu. Ipak, uloga kapitena nije samo da igra dobro, već i da na terenu bude trener… Mi smo prethodnih godina imali Dušana Tadića i Mitrovića kao najbolji tandem, ne samo našeg već i evropskog fudbala. Oni su gotovo imali preko 80 odsto golova, učestvovali, ili kao strelci ili kao asistenti, a sinoć smo videli da nisu bili zajedno na terenu“, rekao je Poledica, komentarišući Tadićevo odsustvo sa terena.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da Filip Kostić završi učešće u ovom takmičenju, rekavši da je on jedan od boljih igrača naše reprezentacije.

„Najmanji broj udaraca od početka EURO 2024, gol bio nemoguć“

Poledica je i izneo neke zanimljivosti o utakmici Srbija Engleska.

„Interesantno je da je sinoćna utakmica imala najmanji broj udara u okviru gola od početka Evropskog prvenstva. Samo 11 šuteva – šest od strane Engleza i pet sa naše strane. Sama statistika pokazuje da se igralo oprezno i defanzivno…. Iako je gol nedostajao, taj gol je bio jako daleko, zato što su Englezi tim koji zna da kontroliše situaciju“, istakao je naš sagovornik.

Pročitajte još:

On još dodaje: „Utakmica sa Slovenijom imaće drugačiji pristup u odnosu na sinoć. Slovenija mi timski deluje jako dobro, selektor je juče donosio jako dobre odluke.. Mislim da će nam to biti najteža utakmica u ovoj grupnoj fazi“.

Poledica se osvrnuo i na rezultate Srbije na sinoćnoj utakmici.

„Teško je očekivati u prvim utakmicama da se pokaže pravi kvalitet. Ako pogledamo medije u Engleskoj, oni su dosta kritički prema svojoj reprezentaciji, prema svojoj igri. Prve utakmice se koriste da se ekipe dobro pripreme, uzimajući u obzir da kroz ovo turnirsko takmičenje imamo format u kome u šest grupa, u kojima igraju po četiri ekipe, čak četiri trećeplasirana tima najbolja, odlaze u durgu fazu takmičenja. Dakle, od 24 ekipa, samo 8 napušta prvu fazu takmičenja. Svi ostali se kvalifikuju u osminu finala. Tek treba da očekujemo prave utakmice i prave izazove“, zaključio je on za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare