Ko je suvlasnik škole na kojoj Vučić uči o košarci?

Vesti 11. feb 202122:32 > 23:19 41 komentara
TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno se na Instagramu pohvalio da je položio prvi ispit na Visokoj sportskoj školi u Beogradu.

Da vam se pohvalim, dobio sam 10 iz predmeta sociologija sporta. Radostan sam jednako, kao i kada sam položio prvi ispit na Pravnom fakultetu“, napisao je Vučić, veliki zaljubljenik u sport i navijač Crvene zvezde, koji želi da ostvari svoj san i postane košarkaški trener.

Mirko Poledica iz Sindikata profesionalnih fudbalera, gostujući na N1, kratko se osvrnuo na školu koju pohađa predsednik. „Generalni sekretar FSS je jedan poznati navijač, i između ostalog, on je i suvlasnik škole koju naš predsednik pohađa za košarkaškog trenera“, rekao je Poledica.

Generalni sekretar FSS je prof. dr Jovan Šurbatović, a u biografiji objavljenoj na sajtu FSS se, između ostalog, navodi da je predsednik Skupštine i član Saveta Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu (2018-do danas). Na sajtu Visoke sportske i zdravstvene škole navodi se da je „predsednik Skupštine vlasnika udela Škole“.  Bio je, prethodno, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda, u više mandata je bio član Skupštine Crvena zvezda, predsednik RK Crvena zvezda i član UO AK Crvena zvezda…

 

Poledica je, gostujući na N1, govorio i o poslednjem hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, navijača Partizana, i tome kako postoji višedecenijska tradicija da navijačke grupe koriste sportske klubove kao paravane za neke druge aktivnosti.

Na pitanje da li navijačke grupe zapravo vode klubove, Poledica kaže: „Ako u jednoj zemlji izvršna vlast ne poštuje sopstvene zakone, mi onda ne možemo očekivati ni od navijačkih grupa da budu onakve kakvim bismo mi želeli da one budu. Kada kažem izvršna vlast – podsetiću vas da Zakon o sudijama ili Zakon o sportu izričito brani sudijama odnosno političarima na javnim funkcijama da imaju bilo kakve druge javne funkcije u sportskim kolektivima ili u savezima… Danas kada pogledamo teritoriju čitave Republike, imamo jako veliki broj ljudi iz pravosuđa i iz političkog života koji imaju javne funkcije. Kakvu poruku mi, kao obični građani, dobijamo od izvršne vlasti, koja ne poštuje i krši sopstvene zakone, a sa druge strane očekuje od drugih da ih poštuju“.

Rekao je i da bi neko bio funkcioner u klubu – morao bi da ispuni dva uslova – da bude politički podoban, direktno ili inderektno, i da dobije dozvolu navijača. I tako je, kaže, više od 20 godina. O tome u odvojenoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare