Polić: Vlast ima strah od nezavisnih medija, pravi mete od novinara

Vesti 18. jan 202209:22 > 09:51 9 komentara
N1

Novinarka Jovana Polić izjavila je u Novom danu da trenutna vlast ima strah od nezavisnih medija u našoj zemlji, kao i da koristi državni novac kako bi ih diskreditovala i pravila propagandne filmove protiv njih.

Govoreći o članku Njujork tajmsa u kome je navedeno da je naša zemlja među onima koje koriste vrlo efikasna sredstva za manipulaciju javnog mnjenja, Polić je ocenila da smo kao građani ove zemlje „deo jednog eksperimenta“, ali je i dodala da smo „deo metode vladanja“.

Povezane vesti

„Aleksandar Vučić prvo što je uradio kada je došao na vlast je zauzdao medije na različite načine. Od kupovine nekih, do formalne kontrole nekih koje nije SNS kupila. I ovo malo ostalih medija što postoji su zapravo meta. Ne znam da li je preterano kada kažem da li ćemo da čekamo da se na nekog još puca u ovoj zemlji, a prave mete od novinara, ili je to diskreditacija, pa je to način da se zauzda i ono malo novinara i medij. Nažalost, imamo nedovoljan domet u odnosu na ono što oni imaju kao mašineriju“, kaže Polić.

Smatra da vlast ima strah od nezavisnih medija zato što su to novinari koji imaju kredibilitet i zato što su profesionalci.

Konstatuje da se od novca iz budžeta prave propagandni filmovi vlasti koji se emituju na Pinku, kao i da se za državni novac koji se uplaćuje kao pomoć zdravstvenim radnicima navodi da je to „pomoć od Vučića“.

Prilično teško bez Slaviše Lekića

„Ana Brnabić je formalno prva politička figura ove zemlje, i u tom smislu ona je najznačajnija figura našeg serijala. Mislimo da bi time trebalo otvoriti drugu sezonu ‘Junaka doba zlog’… U prethodnom serijalu smo imali osam junaka, ovog puta imamo devet. To su pored Ane Brnabić Tomislav Nikolić, koga ćemo gledati sledeće nedelje, Dragan Marković Palma, Nebojša Stefanović, Vojislav Šešelj, koji je jedini od ‘junaka’ koji je pristao da učestvuje, Ljiljana Smajlović, Nebojša Krstić, Željko Mitrović i vladika Irinej Bulović“, navela je Polić.

Prema njenim rečima, neki od sagovornika koji su bili pozvani da učestvuju u emisiji su odbili, dok se neki uopšte nisu odgovarali na pozive.

„Javili su se Ljiljana Smajlović i Nebojša Krstić, oni su se vrlo pristojno zahvalili na pozivu i rekli da ne žele da učestvuju. Dragan Marković Palma je sve vreme dok sam ja govorila izgovarao: ‘Srećna vam Nova godina’. I to izgleda tako što on to izgovara deset puta“, rekla je ona.

Podsetila je da je iz prvog serijala pažnju javnosti najviše privukla epizoda o Svetlani Ceci Ražnatović, kao i da je to bila najgledanija epizoda.

Govoreći o Slaviši Lekiću i o načinu radu bez njega, Polić je kazala da je to prilično teško, jer je ona 18 godina radila sa njim.

„Sanja Lončar i ja smo pokušale da okupimo ekipu koja je radila i prvi serijal. Fali nam Slaviša i zaista mi je teško, jer u prethodne dve decenije nisam uradila ništa što on makar nije pogledao ili pročitao… Ovo je naš način da nastavimo ono što je on radio, kao i da se borimo za one vrednosti za koje se on borio“, rekla je Polić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare